Naslovna  |  Ne propustite!  |  Program obeležavanja 180 godina čačanske Gimnazije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

13. 09. 2017.

Autor: ObjektivNo1/Epicentarpress

Program obeležavanja 180 godina čačanske Gimnazije

Ove godine čačanska Gimnazija obeležava dva velika jubileja, 180 godina od osnivanja škole i devet decenija današnje zgrade ove srednjoškolske ustanove, čija je izgradnja završena, osveštana i otvorena u oktobru, 1927. godine.

Tokom letnjeg raspusta, povodom obeležavanja velikog jubileja, uređena je unutrašnjost zgrade.

Za razliku od prethodnih godina kada su značajni jubileji obeležavani u oktobru, proslava će ove godine započeti ranije, 18. septembra. Trajaće punih mesec dana, kada će u petak, 13. oktobra, svečanom Akademijom u Velikoj sali Doma kulture biti zaokružen ova jubilej.

Program obeležavanja se sastoji od 13 aktivnosti. Prema rečima Ivana Ružičića, direktora čačanske Gimnazije, konceptom ovog programa želeli su da pokažu da škola i u svom trećem veku postojanja stvara nove znamenite učenike. Većina učesnika u programu su učenici koji su završili školu u 21. veku, a koji su već postali znameniti u raznim oblastima.

Gosti će, između ostalih, biti bivši učenici koji su se već istakli u naučnom radu, u raznim oblastima umetnosti, sporta, kao i oni u verskom i religijskom radu.

 

Program obeležavanja dva velika jubileja Gimnazije u Čačku

Celokupan program su pripremili profesori i učenici škole. Sve aktivnosti će biti organizovane u školskom prostoru, u gornjoj fiskulturnoj sali, koja može da primi oko 250 posetilaca i u Malom dvorištu. Završna proslava će biti održana u Domu kulture.

Pokrovitelji proslave su Grad Čačak i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i brojni donatori među kojima su, pre svega, roditelji sadašnjih učenika škole i bivši učenici Gimnazije koji su se rado odazvali da učestvuju i finansijski pomognu realizaciju programa.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza