Naslovna  |  Ne propustite!  |  Noć muzeja u Čačku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

09. 05. 2019.

Izvor: MNA/Epicentarpress

Noć muzeja u Čačku

Jedna je od najznačajnijih kulturnih manifestacija, 16. po redu Noć muzeja, biće održana u subotu 18. maja u vremenu od 16:00 časova do ponoći širom Srbije.Ustanove kulture u Čačku i ove godine su pripremile brojne sadržaje.

U Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" publika će moći da pogleda izložbu "Mladi" tradicionalnu trijenalnu izložbu koja se održava od 1971. godine sa ciljem prezentacije i afirmacije mladih umetnika sa završnih godina studija i postdiplomaca.

Na Izložbi "Mladi 2019" biće predstavljeno ukupno šest umetnika sa Fakulteta likovnih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda.

U Međuopštinskom istorijskom arhivu zainteresovani će moći da pogledaju izložbu "Nomadizam kao praksa u grafici – dva slučaja" dvojice umetnika Vladimira Rankovića i Miloša Đorđevića.

Postavka je delom interaktivnog karaktera i podrazumeva učešće posetilaca.

Umetnici će tokom otvaranja pružiti stručno vođenje kroz izložbu i razgovorati sa posetiocima na temu izložbe i na temu fenomena savremene grafičke umetnosti.

U Noći muzeja učestvovaće i učenici Umetničkog odeljenja Mašinsko - saobraćajne škole.

Tri programa realizovaće se na tri lokacije u gradu.

Prvi je u prostoru Gradske biblioteke pod nazivom "Portreti čitaoca". Radovi učenika inspirisani kulturom čitanja u 21. veku, kroz portrete na tekstu ispituju odnos prema knjizi i čitanju.

Drugi je izložba radova nastalih u okviru stručne nastava koji će biti izloženi u izlozima butika na gradskom šetalištu.

Treći program je crtanje kopija slika Nadežde Petrović i Bogića Risimovića Risima pastelnim bojama i kredama na pločnicima Gradskog trga.

Prva Noć muzeja, održana u pet beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za deset godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza