Naslovna  |  Ne propustite!  |  ZABAVA : Žarko Laušević ponovo glumi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

18. 11. 2012.

Izvor: Blic

ZABAVA : Žarko Laušević ponovo glumi

Scenarista i reditelj Stojan Stojčić priprema film „Atoski vrtovi 2020. - Kolevka noćnih vukova na Kosovu“, u kome će glavnu ulogu tumačiti - Žarko Laušević. Ovo će biti veliki povratak našeg popularnog glumca koji godinama živi u Americi.

- Žarko je igrao i u mom prvom filmu (1989.) „Atoski vrtovi - preobraženje“. Tada je imao 29 godina, a sada 52. Biće fenomenalno videti ga u nastavku tri decenije kasnije. Mi smo prijatelji i Žarko jedva čeka sa snima nešto veliko, a od ovog filma veće ne može biti - priča Stojan Stojčić.

- Žarko Laušević u filmu će tumačiti ikonopisca Savu, koji sa Kosova odlazi na rok koncert u Rusiju.  Žarko će na neki način igrati samog sebe. Mnoge njegove životne situacije ćemo iskoristiti i u filmu - otkriva reditelj.

Stojčić ističe da se drama „Atoski vrtovi 2020.“ dramaturški oslanja na tri kultna igrana filma: „Sedam samuraja“, „Sedam veličanstvenih“ i „Andrej Rubljov“.

- Iz ta tri filma sam koristio najbolje dramaturške sekvence koje po meni odgovaraju našoj priči. Pored Lauševića, u filmu će glumiti i Petar Božović, Milutin Karadžić, Tanasije Uzunović, Snežana Savić, Neda Arnerić… - otkriva Stojčić.

Snimanje „Atoskih vrtova…“ planirano je za april u Novorusiji i trajaće šest nedelja, a deo će biti sniman i u Nišu i na Kosovu. Reč je o koprodukciji „Koktebela“ (Rusija) i „Serbija film prodakšena“, a planiran budžet je dva miliona evra. Muziku za film će raditi Bora Đorđević.

- Paralelne premijere filma se planiraju na jesen u Moskvi i Beogradu, ali će pretpremijera biti održana na Kosovu. Nadam se da ćemo to upriličiti na otvorenom u okolini nekog manastira. Zanimljiv je podatak da će 70 odsto filma biti snimano na ruskom jeziku, a 30 odsto na srpskom - naglašava reditelj.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza