Naslovna  |  Ne propustite!  |  IZLOŽBE, KONCERTI, PROMOCIJE
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

20. 11. 2012. Čačak

Autor: ObjektivNo1

IZLOŽBE, KONCERTI, PROMOCIJE

Ne propustite najznačajnije dogadjaje u regionu.

 

 

GORNJI MILANOVAC: Volonterski centar Gornji Milanovac u saradnji sa Centrom za socijani rad u petak 23. novembra od 19 sati u sali Doma kulture organizuje humanitarni koncert.Na koncertu će nastupiti duvački orkestar i folklorna sekcija OŠ "Ivo Andrić", folklorni ansambl "Tipoplastika" i kulturno umetnička društva "Šumadija" i "Brđani".

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biće iskorišćena za nabavku paketa materijalno i socijalno ugroženim građanima.

 

 

 

 

 

 

ČAČAK: Izložba "Aktaist večnom" je rezultat dugogodišnjeg rada grupe autora na očuvanju tradicije ikonopisa, duboreza i kaliografije. U Galeriji čačanskog Narodnog muzeja izloženo je oko 50 radova. Autorke su Biljana Šipetić, Maja Vujašanin, Ivana Maričić, ikonopisci i Vesna Stanisavljević, kaligraf. One su se opredelile za negovanje i očuvanje tradicije razotkrivanjem svesti o nacionalnom i sopstvenom biću, radeći na očuvanju pravoslavnog predanja ikonopisa, kaligrafije i duboreza. 

"Oslanjajući se na kanone autori su se dugo bavili izradom umetničkih dela po uzoru na srednjevekovnu umetnost, a zatim obrađujući iste teme formirali su različite pristupe ostavljajući lične pečate, doživljaje i originalne celine", kaže direktorka Narodnog muzeja Delfina Rajić. Ona dodaje da je najveća vrednost ikone, za onoga koji je naručuje i onoga koji je ikonopiše, u tome da ispuni svoju funkciju: da se likovnim sredstvima prikazana odutna ličnost učini prisutnom u tolikom stepenu da bude moguć realan kontakt između "stanovnika duhovnog, nevidljivog sveta" i njegovog posmatrača "stanovnika zemaljskog sveta".

U našem gradu izložba će biti postavljena do 12. decembra.

Posetioci čačanskog Narodnog muzeja će do kraja godine imati priliku da pogledaju i izložbu "Srbija na karti Evrope i sveta", koja se realizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije. Narednog meseca iz štampe će izaći 41.Zbornik radova Narodnog muzeja u Čačku, a promocija ovog časopisa planirana je 14.decembra.

 

 

 

 

 

 

ČAČAK:U Likovnom salonu Doma kulture u Čačku, u utorak, 20.novembra u 19 časova biće otvorena izložba radova grupe Ruž – Bojane  Stamenković i Jelene Fužinato.

 Radovi dve mlade umetnice Bojane Stamenković i Jelene Fužinato, temelje se na istraživanju uloge žene u društvu…

 

 

ČAČAK: Legenda srpske narodne muzike, Miroslav Ilić će u utorak, 20.novembra, Čačanima pokloniti koncert za pamćenje, koji će biti održan u velikoj sali Doma kulture.  Koncert počinje u 20 časova.

 

 

ČAČAK: Izložba slika Jadrana Krnajskog u Domu kulture u Čačku.

 

Ovde možete pogledati deo izložbe slika u Domu kulture - Čačak.

Nema komentara.

Ostavi komentar