Naslovna  |  Ne propustite!  |  Zabava : "Ironclad 2" se snima na Magliču kod Kraljeva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

28. 11. 2012. Kraljevo

Izvor: RTS

Zabava : "Ironclad 2" se snima na Magliču kod Kraljeva

Srednjovekovna tvrđava Maglič koja se nalazi nadomak Kraljeva izabrana je da „glumi“ britanski zamak Ročester u nastavku filma "Ironclad". Izbor naše zemlje za lokaciju na kojoj će se snimati još jedan inostrani film predstavlja dobru reklamu u svetu.

Srbija ponovo privlači inostrane filmske producente. Posle Rumunije i Velsa gde je snimljen prvi deo filma Ironclad, Rik Benatar je za nastavak tog akcionog spektakla izabrao Beograd i okolinu Kraljeva. Na srednjovekovnom gradu Magliču, već je pala i prva klapa.

Reditelj Džonatan Ingliš izbor Magliča za jednu od lokacija snimanja objašnjava prirodnom lepotom tog kraja i fantastičnim ambijentom zbog čega su svi veoma uzbuđeni.

Tehničko osoblje i statisti uglavnom su Srbi i ovo im je, kako kažu, izuzetno iskustvo.

Na Maglič je stigao i popularni Endi Bekvit, zvezda filma Pirati sa Kariba i Sneč. Tumači vođu keltskih ratnika. Siguran je da će i u toj ulozi zablistati, ali ne i da će otići iz Srbije, kojom je oduševljen, iako je tek prvi put tu.

Kozjim stazama do Magliča na snimanje već od pet ujutru, dolazi svakog dana oko 140 glumaca i statista u srednjovekovnim keltskim kostimima.

 

Maglič predstavlja britanski zamak Ročester i bio je, kako direktor fotografije Zoran Popović kaže, bar za njega, logičan izbor.

Početak snimanja drugog dela filma u Srbiji najavilo je već desetine svetskih medija. U gotovo svakom je objašnjeno zašto baš naša zemlja. To je, tvrdi izvršni producent Miloš Đukelić, besplatna reklama u svetu.

Film će se u Srbiji snimati šest nedelja. Ekipa se početkom decembra sa Magliča seli na Kalemegdan i u Košutnjak.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza