Naslovna  |  Ne propustite!  |  Pesnički konkurs za pesmu o Čačku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

23. 05. 2020.

Izvor: Ozon Press

Pesnički konkurs za pesmu o Čačku

Alternativna radionica Reč raspisala je pesnički konkurs za pesmu o Čačku, koji će, zbog epidemije koronavirusa biti produžen do 1. jula. Saopštenje prenosimo u celosti.

Konkurs koji smo priredili u želji da stvaramo dela za večnost, istrpeo je pritisak dnevnih dešavanja, zato smo rok za slanje pesama produžili do 1. jula.

Kao što znate, konkurs je otvoren za sve građane naše lepe zemlje jer svako ko je bar jednom bio u našem gradu može biti zaljubjen u njega. Pozivamo vas da pišete o gradu, njegovoj istoriji, o ljubavi, o ljudima, o našim Čačanima: Draganu Kićanoviću, Željku Obradoviću, Aleksandru Ristoviću, Puriši Djorđeviću, Branku Radičeviću, Nadeždi Petrović, Vladislavu Petkoviću Disu, Sonji Savić i drugima. Ako pišući pesme za konkurs pišete o nekom znamenitom Čačaninu, njegovom životu, nadanjima, razočarenjima, uspesima, možete zadovoljiti uslove konkursa. Inspiraciju ćete ipak odabrati sami.

 

Tema: Pesma o Čačku.

Konkurs je otvoren od 1. marta do 1. jula 2020 godine. Prva nagrada je novčana (30.000 din) Rezultati će biti objavljeni na FB stanici: Konkurs- Pesma o Čačku. Uslovi konkursa: – Poslati tri neobjavljivane pesme na srpskom jeziku – Poslati pesme u word-u, veličina fonta 12, koristeći slova č, ć, ž, š, ćiriličnim ili latiničnim pismom. – Pesme potpisati šifrom – u drugoj koverti napisati razrešenje šifre sa podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona i elektronska adresa.

Sve pristigle pesme koje zadovoljavaju kriterijume biće objavljene u Zborniku pesama konkursa. Adresa za slanje je : Alternativna radionica Reč, Konkurs- Pesma o Čačku. Ullica Miloša Ćosića 14, 32000 Čačak.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza