Naslovna  |  Ne propustite!  |  "Gradske metamorfoze" u UG "Nadežda Petrović"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

13. 12. 2012. Čačak

Izvor: Arte, ObjektivNo1

"Gradske metamorfoze" u UG "Nadežda Petrović"

U petak, 14. decembra u 19 časova u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku, otvara se samostalna izložba autorke Bobe Mirjane Stojadinović, pod nazivom, "Gradske metamorfoze". Izložba traje do 20. januara, 2013. godine.

Jedna od najkompleksnijih izložbi koju je umetnica do sada radila, izlozba "Gradske metamorfoze" bavi se prevođenjem svakodnevice u domen umetnosti i načinima na koje autor traži svoj glas neslaganja.

Razmišljanja o celini radova na ovoj izložbi proističu iz upitanosti o gradu i njegovoj svakodnevici reflektujući siroko polje društvene nestabilnosti, oportunizma i privatizacije javne sfere. Izložba je u celini sačinjena od novih radova: instalacija sa vodom, rečima, crtežom i glasom/narativom.

 Izložba "Gradske metamorfoze" nastavak je istraživanja pitanja obnove grada, ali ujedno i destrukcije urbanog tkiva, koje je autor prvobitno realizovao kroz izložbu Rez u Galeriji Doma omladine Beograda 2011. godine koristeći sopstvenu fotografsku dokumentaciju, arhivsku građu o istorijatu, izgledu i funkciji Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza