Naslovna  |  Ne propustite!  |  Galerija: Izložba ‚‚Gradske metamorfoze''
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

14. 12. 2012. Čačak

Autor: ObjektivNo1.

Galerija: Izložba ‚‚Gradske metamorfoze''

Izložbe ''Gradske metamorfoze'', Bobe Mirjane Stojadinović, dobitnice Nagrade Memorijala Nadežde Petrović 2010. godine biće otvorena večeras u 19 časova, u Umetničkoj galeriji ''Nadežda Petrović'

Jedna od najkompleksnijih izložbi koju je umetnica do sada radila, izložba Gradske metamorfoze bavi se prevođenjem svakodnevice u domen umetnosti i načinima na koje autor traži svoj glas neslaganja.

Razmišljanja o celini radova na ovoj izložbi proističu iz upitanosti o gradu i njegovoj svakodnevici reflektujući široko polje društvenenestabilnosti, oportunizma i privatizacije javne sfere. Izložba je u celini sačinjena od novih radova: instalacija sa vodom, rečima, crtežom i glasom/narativom.

Izložba Gradske metamorfoze nastavak je istraživanja pitanja obnove grada, ali ujedno i destrukcije urbanog tkiva, koje je autor prvobitno realizovao kroz izložbu Rez u Galeriji Doma omladine Beograda 2011. godine koristeći sopstvenu fotografsku dokumentaciju, arhivsku građu o istorijatu, izgledu i funkciji Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu.

 Tekst u katalogu pisala je Una Popović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza