Naslovna  |  Ne propustite!  |  Priboj: "ŠTREKA 2020" - Prva izložba Marije Šljuke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

14. 09. 2020.

Izvor: Pribor.rs - ObjektivNo1.

Priboj: "ŠTREKA 2020" - Prva izložba Marije Šljuke

Štreka, kako se nekada zvala pruga uzanog koloseka od Priboja do Sarajeva, kojom je popularni „ćira“ voz decenijama povezivao ova dva grada, poslužio je pre 10 godina, kao inspiracija pribojskim kulturnim radnicima Doma kulture i Zavičajnog muzeja, da pokrenu originalnu i jedinstvenu manifestaciju na otvorenom, gde bi u prirodi, na šetačkoj stazi u starom delu grada izlagali pribojski slikari i tako sugrađanima, na omiljenom šetalištu, približili uglavnom mlade umetnike i njihova dela.

Ove godine "Štreka" je posvećena mladoj i kako kritičari ističu izuzetno talentovanoj, 16-to godišnjoj Šljuka Mariji, kojoj je ovo prva samostalna izložba.

Marija je već učestvovala na kolonijama i konkursima, osvajala i nagrade, a svojim slikama, kako kako kaže, na platno prenosi trenutnu inspiraciju i svoje viđenje sveta. Iako mlada, Marija je veoma uspešna i svestrana devojka. Učenica je treće godine pribojske Gimnazije, a pored slikarstva, atletika joj je druga ljubav, a hobi su joj i muzika, ali i pisana reč.

Foto: Priboj.rs

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza