Naslovna  |  Ne propustite!  |  MASTERCLASS: „TERITORIJA KULTURE: KAKO SKRENUTI SA PUTA I NAĆI SE NA PRAVOM MJESTU?“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

16. 10. 2020.

Autor: ObjektivNo1.

MASTERCLASS: „TERITORIJA KULTURE: KAKO SKRENUTI SA PUTA I NAĆI SE NA PRAVOM MJESTU?“

U okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Narodni muzej Crne Gore na Cetinju i Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ u Čačku kao prateći program 30. Memorijala Nadežde Petrović u saradnji sa teoretičarima, kustosima, umetnicima, stručnim predavačima iz regiona organizuju Masterclass koji će biti održan istovremeno u sve tri institucije kao i putem Zoom video konferencije 27, 28. i 29. oktobra 2020. godine.

Ovakva vrsta izvođenja Masterclassa se po prvi put izvodi u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Program je namenjen mladim umetnicama i umetnicima, budućim kritičarkama i kritičarima, studentkinjama i studentima, kao i mladima koji rade u medijima koji se bave kulturom. Svi akreditovani učesnici će uživo i putem Zoom aplikacije slušati izlaganja i razgovarati sa značajnim predavačima – teoretičarima, kustosima, umetnicima  iz regiona na nekoliko tema:

27.  oktobar - O različitim pozicijama instucionalnih kustoskih praksi i muzejima kao autonomnim ili eksteritorijalnim mestima posebne teritorije kulture.

28.  oktobar - O  nezavisnim, satelit programima, alternativne teritorije kulture i privatne incijative kao supstitucija institucionalnog izlagačkog prostora.

29.  oktobar - O poziciji umetnika, umetničkih praksi kao modelima kulturne  aproprijacije, mapiranju umetničkih praksi i novih prostora kulture.

Pozivaju se svi zainteresovani koji odgovaraju propozicijama, da svoje prijave pošalju najkasnije do 25. oktobra 2020. godine na E-mail: muzejsurs@gmail.com kao i putem telefona 051/215 – 367. S obzirom na poteškoće prouzrokovane pandemijoim virusa Korona broj mesta je ograničen.

Prijava treba da sadrži:   Ime i prezime potencijalnog učesnika; kratku biografiju; kontakt telefon.

Program se provodi u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESKO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Masterclass će se održati u izlagačkom prostoru Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske uz poštovanje svih epidemioloških preporuka i mjera.

Učesnici će dobiti sertifikat o učestvovanju na Masterclass-u po njegovom završetku.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza