Naslovna  |  Ne propustite!  |  Otvoren konkurs “Brankova pohvala svetu”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

16. 02. 2021.

Izvor: Nova.rs

Otvoren konkurs “Brankova pohvala svetu”

Konkurs za najlepšu pesmu inspirisanu delom Branka Miljkovića pod nazivom "Brankova pohvala svetu" otvoren je do 10. marta, saopštila je porodica čuvenog pesnika.

Povodom šezdesetogodišnjice pesnikove smrti i pedesetogodišnjice nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama, pored konkursa, pokrenut je i sajt posvećen Miljkovićevom životu i delu, dodaje se u saopštenju porodice.

Cilj sajta jeste da se posetiocima omogući upoznavanje s pesnikovom biografijom, pruži na uvid raznolika dokumentacija, kao i njegov književni opus, koji će na ovaj način najširoj javnosti postati dostupan u celosti.

Na sajtu je otvoren i konkurs za najlepšu pesmu inspirisanu Miljkovićevim delom pod nazivom “Brankova pohvala svetu”, koji će trajati do 10. marta. Pokrovitelj konkursa je Niški kulturni centar, koji tradicionalno organizuje dodelu nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama. Svi zainteresovani mogu da se prijave na konkurs preko ovog sajta, a pravo na učešće imaju sa po jednom pesmom.

Predviđeno je da posetioci sajta glasaju za pet pesama čime će se formirati uži izbor od 27 pesama, a tri najbolje izabraće stručni žiri koji čine Dragan Hamović, Vojislav Karanović i Goran Stanković.

Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pesme obezbedio nagrade, a pobednici će biti poznati 21. marta na svetski dan poezije.

Branko Miljković, pesnik, esejista i prevodilac rođen je 1934. godine u Nišu. Za života objavio je pet knjiga poezije, a za jednu od njih “Vatra i ništa” ovenčan je 1960. godine Oktobarskom nagradom grada Beograda. Tragično je okončao život 12. marta 1961. u 27. godini života.

 Foto: Promo

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza