Naslovna  |  Ne propustite!  |  EU raspisala umetnički konkurs za studente u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

23. 02. 2021.

Izvor: N1 - ObjektivNo1

EU raspisala umetnički konkurs za studente u Srbiji

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je tematski, umetnički konkurs za dostavljanje predloga angažovanih i interaktivnih umetničkih instalacija na temu "Evropa je ovde 2021", kao deo kampanje koju sprovodi Delegacija EU povodom obeležavanja Dana Evrope u maju.

Dan Evrope obeležava se svake godine 9. maja i slavi mir i jedinstvo u Evropi, podseća se u saopštenju.

Na konkursu mogu učestvovati samo timovi studenata osnovnih, master i doktorskih studija umetničkih akademija i fakulteta, odnosno fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti, i arhitektonskih fakulteta (državnih ili privatnih), pri čemu u okviru tima moraju biti najmanje dva studenta.

U saopštenju se navodi da će tri predloga koja će stručni žiri odabrati biti izložena u javnom prostoru u Beogradu, Nišu i Novom Sadu na Dan Evrope, počevši od 8. ili 9. maja 2021. godine do kraja maja 2021. godine, u okviru manifestacije obeležavanja Dana Evrope u Srbiji.

Osnovni kriterijum za odabir umetničke instalacije je odgovor na temu „Evropa je ovde 2021“ – pod ovim sloganom promovišemo vrednosti EU, a to su: ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokratija, ravnopravnost, poštovanje vladavine prava i ljudskih prava, solidarnost.

Svaki od tri dobitnika dobiće 5.000 evra, neto, u dinarskoj protivvrednosti, za izradu umetničke instalacije, njeno izlaganje u određenom javnom prostoru u jednom od tri grada, pokrivanje logističkih troškova (postavljanje umetničkog objekta), putnih troškova autora i troškova autorskih honorara, navodi se u saopštenju.

Detalji konkursa su na stranici EU Info centra u Srbiji.

Foto: http://europa.rs/

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza