Naslovna  |  Ne propustite!  |  Sabor frulaša u Prislonici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

18. 07. 2013. Čačak

Autor: ObjektivNo1.

Sabor frulaša u Prislonici

U Turističkoj organizaciji Srbije najavljeno je održavanje 26. sabora frulaša "Oj Moravo" u Prislonici kod Čačka. Za Zlatnu frulu takmičiće se četrdesetak finalista, a posle zvaničnog programa biće održan koncert narodne muzike.

U Prislonici kod Čačka, od 26. do 28. jula, održava se 26. sabor frulaša "Oj Moravo" - najavljeno je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije. Za Zlatnu frulu sabora, takmiči se četrdeset troje finalista.

U osnovi svakog narodnog, saborskog okupljanja, pa i ovog u Prislonici, jeste briga o korenu, i o stablu jednog naroda. A koren srpskog naroda nezamisliv je bez zvuka frule. To je njegova emocionalna osnova... - govorio je duhovni otac Sabora, profesor flaute Miodrag Mile Azanjac.

Starešina Sabora frulaša u Prislonici je Bora Dugić, a kao i svake godine organizatori Sabora obezbedili su bogat prateći program - izložbu domaće radinosti i starih zanata i takmičenje u pripremanju starih jela.

Manifestaciju značajnu za razvoj turizma opština Čačak ove godine pomogla je sa dva miliona dinara.

Zahvaljujući brojnim sponzorima, posle zvaničnog programa, za posetioce u Prislonici koncert narodne muzike održaće Željko Samardžić, Milan Topalović i Mirjana Mirković.  


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza