Naslovna  |  Ne propustite!  |  Srbija bira predstavnika za 60. „Evrosong“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

15. 02. 2015. Beč

Izvor: RTS

Srbija bira predstavnika za 60. „Evrosong“

Kartu za Beč Aleksa Jelić pokušaće da osvoji pesmom „Vodi me“, Danica Krstić „Suzama za kraj“, a Bojana Stamenov na binu izlazi treća i izvešće numeru „Ceo svet je moj“. „Odbrojavanje za Beč“ na Prvom programu u 21 čas, programima RTS HD i RTS Satelit i „iz časa u čas“ na Internet portalu RTS-a.

Svog predstavnika na 60. „Evrosongu“ Srbija bira 15. februara u 21 čas u specijalnoj emisiji Odbrojavanje za Beč.

 

Tri su kandidata, ali samo jedan može se naći na putu za glavni grad Austrije, gde se ove godine u maju održava jubilarno takmičenje za najbolju pesmu Starog kontinenta.

U subotu uveče pokazali su kako pevaju, ali smo mogli da saznamo i nešto o njihovom dosadašnjem muzičkom iskustvu i putu do scene.

Aleksa Jelić pokušaće da osvoji mesto u srpskom evrovizijskom timu pesmom Vodi me, Danica Krstić Suzama za kraj, a Bojana Stamenov, koja na binu u studiju Radio-televizije Srbije izlazi treća, izvešće numeru Ceo svet je moj.

Autor sve tri kompozicije je autor i jedine pobedničke kompozicije iz Srbije u istoriji „Evrosonga“, kompozitor Vladimir Graić (Molitva, izvođač Marija Šerifović, 2007).

Gledaoci će svojim glasovima moći da utiču na izbor ovogodišnjeg nacionalnog predstavnika na „Pesmi Evrovizije“.

Konačnu odluku o pobedniku doneće zajedno žiri i publika, u jednakom odnosu glasova 50:50.

Takmičenje „Evrosong“, ove godine, održava se od 19. do 23. maja u Beču. Prvo polufinale zakazano je za utorak, 19. maj, drugo polufinale biće održano dva dana kasnije, a veliko finale je rezervisano za subotu, 23. maj, kada će Evropa izabrati pobednika 60. „Pesme Evrovizije“.

Predstavnik Srbije nastupa prve polufinalne večeri.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza