Naslovna  |  Ne propustite!  |  Čačak: Čarolija knjige i biblioteke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

29. 10. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Čarolija knjige i biblioteke

Dečija graja, smeh i lepo raspoloženje ulepšalo je zaposlenima u Biblioteci tmurne oktobarske dane.

 Više od 300 predškolaca, u 17 organizovanih poseta, prvi put je zakoračilo u čarobnu kuću knjiga, i sa oduševljenjem prelistalo neke od najnovijih i najlepših izdanja namenjenih deci. U inspirativnim razgovorima sa dečijim bibliotekarima dobili su odgovore na brojna pitanja, pa su tako saznali ko je bio Dositej Obradović, koje su životinje rekorderi životinjskog sveta i u čemu, ali i kako su u srednjem veku nicala najveća utvrđenja i kako su bila osvajana. Puno pitanja, još više odgovora, ali najviše pesme, osmeha i novih iskustava.

 

 

Pored mališana koji su bili deo organizovanih poseta, dva čačanska vrtića su izrazila želju da se Biblioteka bar na jedan dan ''preseli'' u njihove sobice. Bibliotekari su sa zadovoljstvom prihvatili predlog da nastave akciju ''Čitam i rastem'' koju sa uspehom organizuju već niz godina. Mališani jaslene grupe vrtića ''Sunce'' uživali su prelistavajući taktilne i zvučne knjige, savladavajući prve reči, reprodukujući nove zvuke... Vaspitači i bibliotekari su uživali u ovom druženju, sigurni da su uradili nešto dragoceno, i da će se ovi dvogodišnjaci sa osmehom prisećati svog prvog kontakta sa knjigom i Bibliotekom. I vrtić ''Poletarac'' ugostio je bibliotekare, a deca uzrasta tri i četiri godine su, pored čitanja knjiga, imali priluku da pogledaju lutkarsku predstavu, kao i da učestvuju u interaktivnom kvizu koji je za njih pripremljen.

 

 

Više od 200 učenika Osnovnih škola ''Dr Dragiša Mišović'', ''Ratko Mitrović'', ''Filip Filipović'' i ''Vuk Karadžić'' uzelo je učešće u oktobarskim programima Gradske biblioteke. Neki od njih su svoj čas srpskog jezika obogatili druženjem sa pesnikom Boškom Lomovićem, dok su stariji osnovci imali priliku da posete sva odeljenja ove ustanove i detaljnije se upoznaju sa njenim radom.

 

 

Gradska biblioteka ''Vladislav Petković Dis'' već niz godina obeležavanje oktobarske Dečije nedelje pretvara u praznik knjige, čitanja i smeha. Druženja sa najmlađima spontano su prerasla okvire prve nedelje oktobra, pa je u toku celog meseca Dečije odeljenje Gradske biblioteke posetilo preko 500 mališana predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Deca koja su postala članovi velike čitalačke porodice sa nestrljenjem očekuju nove naslove, koje će zaposleni u Gradskoj biblioteci za njih izabrati na 60. Sajmu knjiga koji se u Beogradu održava ove nedelje.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza