Naslovna  |  Ne propustite!  |  Uspešne balerina studija "Adađo" i "Force"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

09. 12. 2015. Šabac, Požarevac

Izvor: ObjektivNo1.

Uspešne balerina studija "Adađo" i "Force"

Krajem prošle nedelje održana su takmičenja za balerine u Šapcu i Požarevcu. Balerine studija Doma kulture "Adađo" i "Force" su bile veoma uspešne na oba takmičenja.

U subotu, 5.decembra, u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije i Centra za igru iz Beograda, u Šapcu je održano međunarodnom takmičenju baletskih studija.  Baletski studio Doma kulture "Adađo", koji vodi nastavnica baleta Snežana Aćimović, osvojio je prvo mesto za koreografiju "Paukovi" u kategoriji seniori – moderni balet, kao i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje na takmičenju.

 

 

Na baletskom takmičenju Dance Open Požarevac, održanom u subotu, 5. decembra 2015. godine, baletski studio Doma kulture „Force“ pod rukovodstvom nastavnice baleta Ivane Dunjić, predstavio se sa tri koreografije i sve tri su dobile epitet prvonagrađenih.

Izvedene su koreografije ’’Nemir’’ u kategoriji moderni balet (contemporary), ’’Kuća lutaka’’   (IV razred Baletske škole Lujo Davičo’’)  u kategoriji klačni balet, kao i koreografija ’’Ennie’’ koju su izvele učenice II razreda Baletske škole ’’Lujo Davičo’ u kategoriji musical theatre.

 

 

Takođe, one su osvojile i prvu specijalnu nagradu – gratis kotizacije za celu grupu na predstojećem takmičenju Prague Dance Open 2016. Žirijem je predsedavala Rosa Milić, bivša solistkinja Narodnog pozorišta i profesorka klasičnog baleta u Srednjoj baletskoj školi ’’Lujo Davičo’’ u Beogradu.

Nema komentara.

Ostavi komentar